zondag 28 januari 2018

Vegan Plaatpizza




Een makkelijk recept om zelf lekkere pizza te maken is nooit weg....

Het deeg:
Doe 500 gram bloem, een eetlepel droge gist, halve eetlepel zout en 300 ml lauw water in een kom. Het deeg kneed je goed door elkaar tot een bol (met je handen). Dan laat je het afgedekt met een theedoek 30-45 min rijzen. 
Nu kan je alvast de topping gaan maken en de oven voorverwarmen op 220 graden.

De topping:
Als topping maak je gemarineerde groenten naar keuze. Gebruik wat je zelf lekker vindt! Wij gebruiken vaak champignons, courgette, paprika, ui en twee teentjes knoflook, zout, basilicum, oregano, pesto en wat olijfolie om het goed te kunnen verdelen. Dek de groentes even af totdat je klaar bent met het deeg.
.  
Na het rijzen kneed je het deeg nog een keer, maar dan doe je steeds een klein scheutje olie op je handen zodat het niet plakt, tot je een soepel zacht deeg hebt. Hier heb je ongeveer 3 tot 4 eetlepels olijfolie voor nodig. Als het te vochtig is voeg je nog wat bloem toe. Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoek van ongeveer 40 bij 30 cm . Pak de bakvorm en bedek deze met bakpapier en leg de bodem hierop. Verdeel dan de gemarineerde groenten over de bodem. Wij strooien dan altijd nog edelgistvlokken over de groentes heen.

 Hierna gaat de pizza de oven in (op 240 graden) totdat de korsten wat bruin worden. Iedere oven is verschillend dus houd je pizza gewoon een beetje in de gaten.
Als de pizza uit de oven komt, kan je er eventueel nog wat rucola en geroosterde pijnboompitten/zonnebloempitten overheen strooien.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten